15 habitatges, Manlleu

15 habitatges, Manlleu

Arquitecte: Miquel Sitjà
Aparellador: Lluis Casals
Estructura: Francesc Guasch
Instal.lacions: Caballé & Associats
Promotor: Còdol SA
Descripció: Edifici en testera
Sup.Hab.: 1106,06m2
Sup.Local.: 172,73m2
Sup. Aparc.: 100,05 m2
Total cons.: 1.353,76 m2
Construcció: 2003 - 2005
15 habitatges, Manlleu foto 0 15 habitatges, Manlleu foto 1 15 habitatges, Manlleu foto 2 15 habitatges, Manlleu foto 3 15 habitatges, Manlleu foto 4
  • El programa demanat per la propietat, prèvia orientació tècnica i tenint en compte els paràmetres urbanístics reguladors, consisteix en projectar un edifici amb cinc apartaments per planta. La planta baixa també té un part destinada a garatge i una altra a local comercial, així com els accessos generals de l’edifici. Dits accessos estaran situats en l’extrem de la finca corresponent al C. de la Passió.
  • Un cop establert el programa funcional, s'ha optat per situar l’accés pel carrer de la Passió i  així el vestíbul i l’escala d’accés a les plantes superiors, es situen centrats en l’edifici i en el fons de la parcel.la en la seva part més ample, per alliberar el major espai possible pels habitatges. Els armaris de comptadors es situen en el recinte d’entrada i convenientment ventilats (gas), i mitjançant espais interiors es distribueixen els serveis a les plantes superiors.
  • En cada una de les plantes pis es situen cinc apartaments. L’un fa cantonada entre el Psg. de Sant Joan i el carrer Passió, i consta d’una habitació doble i una de simple,a més de cuina i bany, tres apartaments tenen façana al carrer Passió, i són apartament d’una habitació doble, i una sala i cuina en un mateix espai. En l’altre extrem es situa un altre apartament d’una sola habitació. Els apartaments de la tercera planta, i mitjançant una escala interior, tenen un estudi i una terrassa en l’espai de sota teulada.