27 habitatges, Tremp

27 habitatges, Tremp

Arquitecte: Miquel Sitjà
Estructura: Francesc Guasch
Instal.lacions: Lancom
Promotor: OSBM
Constructor: OSBM
Descripció: Edifici en testera
Sup.Hab.: 3.052,31 m2
Sup.trasters: 66,63m2
Sup. Aparc.: 973,71 m2
Total cons.: 4.092,44m2
Projecte bàsic i executiu
27 habitatges, Tremp foto 0 27 habitatges, Tremp foto 1 27 habitatges, Tremp foto 2 27 habitatges, Tremp foto 3
 • El programa demanat per la propietat, prèvia orientació tècnica i tenint en compte els paràmetres urbanístics reguladors, consisteix en projectar un edifici d'habitatges de planta baixa + 3 plantes pis amb garatge a la planta soterrani i habitatges en planta baixa. Aquest ha de tenir un únic accés des del carrer.
 • Una part dels habitatges del tercer pis aprofiten els espais de sotacoberta. Hi ha un traster per a cada habitatge situat, o bé a la planta baixa o bé a la planta soterrani. L'espai interior de l'illa s'ha de destinar a pati d'ús privat per als habitatges adjacents i a espai de magatzem associat a l’habitatge unifamiliar de una de les finques originals.
 • CRITERIS FUNCIONALS I COMPOSITIUS
 • Un cop establert el programa funcional, s'ha optat per situar l’escala i l’ascensor el més centrats possible en l’edifici, prop de la cantonada i donant al Carrer General Cassola. Aquest element de tall i les característiques diferenciades dels carrers s'aprofiten per dividir l'edifici en dues parts. Al Carrer General Cassola l'accés als habitatges es realitza des d'un passadís central de manera que 2 habitatges donen al carrer i 2 al pati interior. Al Carrer Colomines l'accés als habitatges és per un passadís que dóna al pati d'illa. En aquesta part hi ha 3 habitatges per planta que donen al carrer excepte a la planta baixa. L'habitatge de l'extrem també té façana a l'interior d'illa.
 • A la planta baixa hi ha 6 habitatges. A les plantes 1a, 2a i 3a hi ha 7 habitatges a cadascuna. 4 dels habitatges de la 3a planta són dúplex amb terrassa. En total 27 habitatges amb superfícies que van dels 68 als 102 m². A la planta baixa hi ha un espai destinat a comptadors i instal·lacions i una part dels trasters. Els habitatges de planta baixa estan elevats 0,5 metres per sobre de la cota de la vorera al Carrer General Cassola.
 • L'accés al garatge es produeix per la part més baixa del Carrer Colomines on el desnivell que ha de superar la rampa és el més petit possible. Al garatge hi ha 30 places d'aparcament i la resta de trasters.
 • Als habitatges per sobre de la planta baixa al Carrer General Cassola hi ha dos elements de tribuna que sobresurten 0,80m respecte del pla de façana.
 • A la coberta hi ha un petit espai de terrassa comunitària per al manteniment de les instal·lacions de telecomunicacions i l'accés a la sala de màquines de l'ascensor.
 • Els habitatges tipus disposen de rebedor, estar-menjador, cuina, dues habitacions individuals una de doble, un bany amb dutxa i un bany associat a l'habitació doble.
 • Els habitatges situats sobre l'entrada del garatge disposen de rebedor, estar-menjador amb la cuina integrada, tres habitacions dobles i dos banys complerts, un d'ells associat a una de les habitacions.
 • Els habitatges dúplex disposen de rebedor, estar-menjador, cuina, tres habitacions dobles, un bany amb dutxa, dos banys complerts, un estudi i una terrassa a la coberta.
 • Les obertures de façana són en tots els casos del tipus balconera i s'agrupen formant bandes verticals per mitjà de la disposició de franges d'aplacat de pedra entre elles i del revestiment dels brancals dels forats amb la mateixa pedra.